28 januari 2022

MKB lease: voor de zuinige ondernemer

2 min read

Als ondernemer is het soms erg lastig het hoofd boven water te houden. Er komen veel onverwachte kosten op je af die soms moeilijk te voldoen zijn als het even niet lekker loopt. Een ondernemer kan veel geldzorgen hebben en moet soms lastige keuzes maken. Juist als je gaat uitbreiden komen er nog meer vragen op je af. Een vraag waar ik zelf mee worstelde was of ik een wagenpark moest gaan aanschaffen. Want mijn medewerkers moeten veel naar klanten rijden en omdat ik ook nog wel wat studenten in dienst heb, rijden die vaak rond in vierdehands auto’s die niet echt uitstralen waar ik voor sta met mijn bedrijf. Maar ik zie lange leasecontracten ook niet zitten. De oplossing bleek MKB lease. Dat is een leaseconstructie die speciaal voor ondernemers in het leven is geroepen want het biedt de mogelijkheid tot shortlease. En daar had ik wel interesse in. Leasen heeft voor mij veel voordelen, maar die lange contracten hebben dat niet.

MKB lease: voordelen

Leasen vind ik verder echt een uitkomst. Ik heb namelijk geen tijd om mij  bezig te houden met het wagenpark. Bij leasen is alles geregeld voor een vast bedrag per maand. Gaat de auto stuk dan wordt de reparatie gedaan en heb ik vervangend vervoer. Bij pech kan ik een pechhulp inschakelen en al de andere zaken die bij auto’s komen kijken zoals verzekeringen, belastingen zomer- en winterbanden worden allemaal geregeld zonder dat ik daar omkijken naar heb. En dat is fijn want mijn bedrijf slokt alle aandacht op en daar verdien ik het geld mee. Maar omdat ik ook nogal wisselend personeel heb, wil ik niet vastzitten aan lange contracten. Als er weer iemand weggaat dan staat een dure auto werkloos op de parkeerplaats en dat kan ik me financieel niet veroorloven.

Bespaar geld

Met MKB shortlease zijn die zorgen voorbij. Ik zit niet jaren aan een leasecontract vast, het gaat per maand. Nog steeds heb ik de keuze uit de nieuwste modellen en verder gelden dezelfde voordelen. Voor mij is het dus echt een uitkomst. Op de lange duur bespaar ik veel geld en ik heb toch een actueel en vooral rijdend wagenpark ter beschikking. Mijn leasemaatschappij is een zakenpartner geworden met wie ik veel overleg. Zo komen we beiden niet voor verrassingen te staan. We regelen contractueel alles goed en duidelijk en mijn medewerkers rijden veilig en snel naar onze klanten