Drinken Eten en Drinken

De wijnanalyse

Witte wijn, rode wijn en mousserende wijn hebben allemaal zeer diverse en complexe smaakprofielen. Dat betekent dat er honderden, zo niet duizenden verschillende manieren zijn om de verschillende combinatiemogelijkheden van droge witte wijnen met gewaagde rode wijnen te verkennen. Hier zullen we de verschillende tips en trucs onderzoeken bij het maken van combinaties voor specifieke soorten wijn (Bron: De Gouden Ton).

Witte wijn

Sauvignon Blanc

Als een witte wijn met een lichte body heeft Sauvignon Blanc de neiging om een ​​hoge zuurgraad te hebben en een frisse witte smaak te bieden. Hierdoor past het goed bij zure dressings en sauzen, kaas, oesters, verse kruiden en delicate vis. De combinatiemogelijkheden hier laten zien hoe wijn en eten met een hoge zuurgraad elkaar goed kunnen aanvullen. De zuurgraad van het eten en de wijn zullen niet met elkaar concurreren en in plaats daarvan laten ze je de natuurlijke smaken opmerken.

Pinot Grigio

Met een lichte en knapperige smaak is Pinot Grigio de perfecte optie voor lichte zeevruchten. De knapperige en delicate smaak is perfect om de smaken van een gerecht te versterken. Met hints van peren, citroenen, meloenen en zoete kruiden zorgt het voor een heerlijke witte wijn. Het is belangrijk om delicate vis te combineren met delicate wijnen, omdat de verkeerde keuze in eten of wijn de smaak van de ander kan overheersen. Als gevolg hiervan kun je eindigen met een geweldige wijnproeverij, flauw vanwege de overweldigende smaken van de voedselkeuze. Naast vis past Pinot Grigio ook goed bij pasta, gegrilde kip en gerechten met verse kruiden.

Rode wijn

Cabernet Sauvignon

Als een volle rode wijn is Cabernet Sauvignon rijk aan tannines, pruimen, zwarte bessen en zwarte bessen. Dit geeft het zijn donkere fruitige smaak die met de tijd zelfs rijper wordt. De sterke tannines maken het een uitstekende keuze voor biefstuk of lamskoteletten vanwege het vermogen om je smaakpapillen na elke hap op te frissen.

Pinot Noir

Pinot Noir staat bekend om zijn lichte body en aardse smaken. Deze smaken bestaan ​​uit donkere bessen, kersen, pruimen, viooltjes en warme kruiden. Deze rode wijn onderscheidt zich van andere, met zeer weinig tannines past hij perfect bij vette vis. Dit omvat onder andere zalm en tonijn. Samen met vis past het goed bij lamsvlees, wild en varkenskoteletten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *